Shin Daito – Ju Jitsu, Pangration

Club Shin Daito

Shin DaitoClubul Shin Daito București a luat ființă în anul 1992, funcționând la început sub tutela persoanei juridice a Ligii Romane de Ju Jitsu, la inițiativa lui Cojocaru Gheorghe.

Din 8 martie 1995 clubul exista ca personalitate juridica, președinte, fondator, antrenor coordonator al clubului fiind Sensei Cojocaru Gheorghe, fiind în prezent unul din cele mai vechi cluburi de Ju Jitsu din România. Clubul își desfășoară activitatea în sala de Judo a C.S.N.B. “Lia Manoliu”.

Clubul Shin Daito organizează cursuri autoapărare, ju jitsu și pangration (pankration) dar și cursuri de masaj osteopat, sensei Cojocaru Gheorghe ( Gelu ) fiind unul dintre maeștrii în domeniu recomandat de Ovidiu Dragoș Argeșanu.

Sensei Cojocaru GheorgheSensei Cojocaru Gheorghe a început practicarea artelor marțiale în anul 1985, avându-l ca antrenor pe Nicolae ILIE, în sala de sport a Școlii generale nr.25 din Bucuresti. Un an mai târziu a continuat să practice alături de Gheorghe GOIAN.

Este antrenor de Arte Martiale din anul 1992, după promovarea cursului Școlii Naționale de Antrenori din cadrul MTS, iar în 2003 a absolvit Academia Națională pentru Educație și Sport.

Prima centură neagra în Ju Jitsu a fost obținută în 1992, fiind examinat de către Shihan Alois GURSKI. Următoarele examene de grad le-a promovat cu Hanshi Shizuya Sato, 10 Dan Ju Jitsu, 9 Dan Judo, iar ultimul (cel de-al cincilea) Dan l-a obținut în 2007 la un seminar Internațional de Arte Marțiale susținut în Germania.

Sensei Cojocaru Gheorghe a pus bazele clubului sportiv Shin Daito în anul 1992, fiind în prezent unul din puținele cluburi de Arte Marțiale cu o astfel de vechime în domeniu.

În anul 1994, în cadrul unei demonstrații de arte marțiale, i s-a înmânat medalia “FOR EXCELLENCE” din partea Secretarului General NATO pe Europa, dl. G-ral George A. JOULWAN.

Medalie FOR EXCELLENCE Sensei Cojocaru Gheorghe fataMedalie FOR EXCELLENCE Sensei Cojocaru Gheorghe verso

Este afiliat din 1996 la IMAF (Federația Internaționala de Arte Marțiale, cu sediul la Tokio, federație cu stiluri tradiționale japoneze de pe lângă curtea imperială din Japonia), iar din 2001, el și clubul Shin Daito sunt afiliați la Welham Martial Arts Federation condusă de Shihan Ken CULSHAW, 8 Dan în Ju Jitsu.

Din 2003 Sensei Cojocaru Gheorghe este Antrenor Emerit datorită rezultatelor obținute ca Antrenor al Lotului Național de Ju Jitsu, Neaga Mihai fiind primul sportiv român medaliat cu argint și bronz la campionatele mondiale și europene de Ju Jitsu (între anii 2003 – 2008).

Până în prezent 7 sportivi pregătiți de Sensei Cojocaru Gheorghe din cadrul clubului Shin Daito sunt Maeștri Emeriți ai Sportului având fiecare cel puțin un titlu de campion mondial și european sau medalii la europene sau mondiale de Ju Jitsu, WuShu, Kempo și Pangration.

Începând cu anul 2009 Sensei Cojocaru Gheorghe prin clubul pe care îl reprezintă, Shin Daito, și-a propus să facă cunoscut și în România Pangration, sport olimpic în perioada 648 I.E.N – 393 E.N., pentru acest lucru având sprijinul Federației Mondiale de Pangration Athlima (WPAF).

Clubul Shin Daito a organizat, începând cu anul 2004, o competiție națională dedicată exclusiv practicanților de Ju Jitsu – Cupa Shin Daito, având ca probe sportive, printre altele, inclusiv sistemul Full Contact, sistem ce nu se mai regăsește în prezent în nicio competiție națională de Ju Jitsu.

Începând cu anul 2009, clubul Shin Daito, prin Sensei Cojocaru Gheorghe, a introdus în cadrul competiției organizate, pentru prima oară în România, un program demonstrativ de Pangration Athlima.

După introducerea Pangration în programul Cupei Shin Daito în 2009, sensei Cojocaru Gheorghe, a organizat anual, în paralel cu evenimentul consacrat – Cupa Shin Daito, și o competiție națională de Pangration în încercarea de a obține recunoașterea Pangration Athlima ca ramură de sport (lucru reușit în aprilie 2013).

SALA “IANCULUI 57”:

ÎncepătoriGrupa 1: Luni – Miercuri 16.30-17.30Grupa 2: Marți – Joi 16.30-17.30
AvansațiGrupa 1: Luni – Miercuri 17.30-18.30Grupa 2: Marți – Joi 17.30-18.30
InițiereGrupa 1: Luni – Miercuri 18.30-20.00Grupa 2: Marți – Joi 18.30-20.00

SALA ,,LIA MANOLIU”:

Luni si Miercuri21.00 – 22:30Sala de Judo – Lia Manoliu
Vineri17:30 – 19:00Sala de Judo – Lia Manoliu
Sambata11:00 – 13:00Sala de Judo – Lia Manoliu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.