Gheorghiță Ștefan Clasat pe locul 5 la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, la lupte libere, românul Gheorghiță Ștefan va primi medalia de bronz la categoria 74 kilograme după ce medaliatul cu argint, uzbekul Soslan Tigiev a fost descalificat, fiind găsit dopat la reanalizarea probelor.

Luptătorul român Gheorghiță Ștefan va primi, după opt ani, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, după ce uzbekul Soslan Tighiev, cel care îl învinsese în meciul decisiv, a fost găsit dopat și a fost deposedat de medalie, a anunțat Federația internațională de lupte pe site-ul său, conform Agerpres.

”A 34-a medalie olimpică pentru România la lupte! Ștefan Gheorghiță este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing, ediția 2008! Vestea bună a venit astăzi de la UWW, care a anunțat mai multe modificări ale clasamentelor din cauza unor sportivi depistați pozitiv. Este un rezultat mare, pentru un sportiv excepțional! Felicitări Ștefan Gheorghiță! Hai România!”, a scris președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, pe pagina sa de Facebook.

Gheorghiță Ștefan a fost învins de Tighiev în optimile categoriei 74 kg, la lupte libere. Românul fusese întrecut în meciul pentru bronz de belarusul Murad Gaidarov.

În noua configurație, anunțată de forul mondial, rusul Buvaisar Saitiev rămâne cu aurul, Gaidarov a luat argintul, iar bronzul a revenit bulgarului Kiril Terziev și românului Gheorghiță Ștefan.

Astfel, bilanțul delegației României la JO 2008 este acum de 4 medalii de aur, 1 de argint și 4 de bronz.

LEAVE A REPLY

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.