Campionatul Mondial de Savate Combat iunie 2019 - TunisiaSavate Romania, organizație sportivă de combat, fondată de doar 7 ani în țara noastră, din anul 2012 de către “Dinastia Niță” (Asociație Sportivă de Arte Marțiale Mixte și Sporturi de Contact) a reușit performanța de a cucerii 3 medalii Mondiale la cea mai “dinamică formă de kickboxing–>Savate Box!

La categoria -75kg seniori, Alexandru Moraru a deschis competiția pentru atleții români cu o primă victorie împotriva sportivului țării gazde, Tunisia, mergând în turul doi, luptând cu un sportiv foarte puternic din Mali (acesta ajungând ulterior în finala Campionatului Mondial).

De la performanța deschizătorului de drum în Savate-ul internațional, “Bombardierul” -Alexandru Niță (Dublu Medaliat cu Bronz și K.O Recordman Mondial la seniori), Gabriel Cobzaru, un alt sportiv român a reușit performanța unui Bronz Mondial la categoria -60 kg seniori. Cobzaru s-a impus în primul meci în fața unui adversar puternic de pe continentul african, din țara Guinea Bissau, urmând ca în meciul al doilea să învingă reprezentantul țării gazde, Tunisia. Semifinala s-a disputat la puncte împotriva campionului Marocului.

La juniori -56kg, sportivul Dancu Sebastian a disputat 3 meciuri grele împotriva sportivilor din Tunisia, China și Franța, acesta reușind să urce pe podium câștigând medalia de Bronz.

O surpriză a venit din partea tânărului component al Lotului Național, Moise Adrian, care la prima sa participare la Campionatul Mondial de Savate Combat a reușit performanța de a deveni Vicecampion Mondial de juniori în limitele categoriei -60 kg.

Un turneu Mondial plin de emoții, sacrificii și nu în ultimul rând satisfacții.

Felicitări echipei României de Savate!

Felicitări conducătorului federației Marius Niță, pentru perseverența de a continua să creeze performanță pentru România, și pentru dezvoltarea în rândul tinerilor practicanți a sentimentului de prestigiu şi mândrie naţională astfel formând modele de urmat!

1 COMENTARIU

  1. Postarea ta despre Romania Savate, organizatia sportiva de combatere, a fost remarcabila! I-a dat voce eforturilor dinastiei Nita si le-a adus in atentia publicului. Cu recunostinta, felicitam rezultatele spijinate ale atletilor, reprezentandu-i si onorand tara noastra. Aceasta organizatie este o sursa de inspiratie si mandrie pentru noi toti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.