Combat Wrestling Romania - ComunicatÎn data de 25.05.2019, în localitatea Tamasi din Ungaria a avut loc Campionatul European de Combat Wrestling, o ediţie deosebit de disputată, cu sportivi valoroşi proveniţi din lupte, sambo, judo, bjj, grappling, care au contribuit la nivelul spectacolului de pe salteaua competiţiei.

România a deplasat un lot de 12 sportivi în Ungaria, luptători care au scris o pagină de istorie sportivă pentru țara noastră. Membrii lotului au făcut deplasarea cu forțe proprii, fără fonduri publice, doar pentru a reprezenta cu cinste școala românească de luptă. O echipă frumoasă și entuziastă, care a oferit cel mai bun luptător al competiției, campionul Cătălin Zmărăndescu, (aur la adulți și aur la master, categoria 100 plus), un exemplu de dăruire și om de echipă, o adevărată vedetă a competiției. Veteranii au excelat prin performerii Dana Romeo (aur, categoria 82 kg), Gross Fryges (aur Open Master, argint categorie 90 kg), Cătălin Vlad (aur, categoria 100 kg). A venit rândul adulților prin Avram Adrian (argint, categoria 62 kg) și Cristian Gheorghe (bronz, categoria 68 kg). La copii, Mark Perenyi (aur), Maryo Deliu (argint), Czapp Erik (argint) au întregit zestrea de medalii a unei zile memorabile: 6 medalii de aur, 4 medalii de argint, 1 medalie bronz. Cei care nu au reușit să ajungă la medalii, Răzvan Petre și Bogdan Zarzu, au luptat excelent, dar au avut neșansa să întâlnească adversari mult mai experimentați.

Nu în ultimul rând, echipa României a asigurat și o parte a arbitrajului la Europene prin arbitrul internațional Cătălin Vlad. O contribuţie importantă la succes au avut şi cei din staff-ul administrativ, Herbert Ocsi și Deliu Daniel, deasemenea academiile Brave Combat, Zmărăndescu Sports Academy, Fight Club Marghita și BPT Tg Mureș din care fac parte sportivii trimişi să reprezinte România.

Combat Wrestling, este un sport de contact deosebit de spectaculos, versiunea japoneză a stilului Submission Wrestling, şi este o parte importantă a culturii sportive japoneze. În trecut, mai multe figuri proeminente din MMA-ul japonez, ca Masakazu Imanari, Rumina Sato, Takanori Gomi sau Baret Yoshida au concurat în turneele anuale organizate de Asociaţia Naţională de Combat Wrestling Amator din Japonia, încă din anul 1993. Federaţia Internaţională de Combat Wrestling este organismul internaţional pentru reglementarea Combat Wrestling ca sport. Înfiinţată în anul 2014, Federaţia este într-o continuă dezvoltare la nivel global, promovând regulile Combat Wrestling, care sunt orientate spre proiectări, fixări şi finalizări la sol.

În România, International Combat Wrestling Federation (FICW) este reprezentată de antrenorul Cătălin Vlad şi asocierea independentă de cluburi sub titulatura Combat Wrestling Romania.

LEAVE A REPLY

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.