După 40 de ani, România organizează Campionatul European de Lupte pentru Seniori, sub sloganul “Vino să susții Luptătorii României”.

STEFAN RUSU (Romania) vs. ANDREZJ SUPRON (Polonia) 2019

Peste 30 de luptători campioni olimpici, mondiali și europeni vor fi prezenți la București! Iată doar cateva dintre numele internaționale de răsunet care vor lupta la Campionatul European de Seniori 2019 (8-14 aprilie):

  • SADULAEV Abdulrashid este vedeta numărul 1 a Campionatului European de la București! Supranumit și “tancul rusesc” Sadulaev este vedeta categoriei 97 kg de la Lupte Libere. Campion Olimpic la Rio, triplu Campion Mondial și dublu Campion European.
  • ROMAN Vlasov este una dintre legendele luptelor Greco-romane care se va afla la București. Dublu Campion Olimpic (2012, 2016), dublu Campion Mondial și triplu Campion European, rusul vine în Capitala României să își apere titlul European. Îl puteți urmări în categoria 77 kg, acolo unde România va fi reprezentată de Mariea Vlad.
  • AKGUL Taha este specialistul în aur European la Luptelor Libere. Turcul are în palmares deja 5 titluri continentale, inclusiv anul trecut. Akgul Taha este Campion Olimpic în 2016 la Rio și dublu Campion Mondial. Îl vedem în categoria 125 kg, Lupte Libere, acolo unde România va fi reprezentată de Chintoan Rareș Daniel.
  • SHARIFOV Sharif, din Azerbajian este un alt luptător vedetă al Liberelor. Sharifiov este Campion Olimpic în 2012 si Campion Mondial în 2011. La București îl vedem în lupta pentru aurul europen al categoriei 92 kg.
  • CHAMIZO Frank cubanezul naturalizat în Italia vine să facă spectacol la București. Anul trecut, la Europenele de la Kaspisk, Chamizo a obținut bronzul. Italianul de la Lupte Libere este dublu Campion Mondial și dublu Campion European. Categoria 74 kg.
  • Mihai Mihuț – este Campionul European en-titre la Greco-romane, categoria 63 kg. Anul acesta, Mihai va urca în categoria 67 kg, categoria olimpică care îi poate asigura și calificarea la Jocurile Europene de la Minsk.

Federația Română de Lupte pregătește o luptă demonstrativă între cei care au scris istoria luptelor acum patru decenii – ȘTEFAN RUSU (România) vs. ANDREZJ SUPRON (Polonia). La 40 de ani distanță, cel mai medaliat luptător din istoria Romaniei – Ștefan Rusu spune despre întalnirea cu Andrzej Supron de la Olimpiada (1980): “A fost cel mai greu meci al carierei mele!”.

Evenimentul va avea loc la Sala Polivalentă din București, în perioada 08 – 14 aprilie 2019.

Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.