Jorge Lorenzo la MugelloÎn acest weekend a avut loc una dintre cele mai spectaculoase curse de Moto GP din sezon, cea de pe circuitul Italian de la Mugello.

Riderul de la Moviestar Yamaha, Jorge Lorenzo nu a avut adversar , distanțându-se încă de la început și câștigând cursa cu un avans de 5.5 secunde.

Lupta adevărată în cursa s-a dat pentru locul al doilea. Echipa de duzina Ducati, Andrea Dovizioso și Andrea Iannone s-a luptat cu echipa Repsol Honda, reprezentată de Marc Marquez și Dani Pedrosa.

Bătălia a fost câștigată în final de Andrea Iannone.

Valentino Rossi a avut un început de cursă dezastruos, ajungând după primul tur pe locul al zecelea. Acest lucru nu l-a oprit pe “Il dottore” să lupte în continuare și să se alăture luptei pentru podium cu doar opt tururi rămase din cursă. El reușeste astfel să-și păstreze supremația în campionat și  să urce și pe podium.

Aceasta a fost cea de a treia victorie consecutive pentru spaniolul Jorge Lorenzo. El a reușit astfel să reducă diferența din clasamentul general, la numai 6 puncte de lider.

“Sunt foarte fericit pentru că nu mă așteptam să scap cu o marja așa de mare de timp, dar de multe ori se întâmplă să te simți minunat pe motocicletă”, a declarat rider-ul de la Yamaha, după ce și-a revendicat cea de-a 36-a victorie din carieră la clasa Moto GP.

În clasamentul general al Moto GP conduce italianul Valentino Rossi cu 118 puncte, urmat de coechipierul sau de la Moviestar Yamaha, Jorge Lorenzo cu 112 puncte, iar pe locurile trei și respectiv, patru, se află cei de la Ducati Andrea Dovizioso cu 83 de puncte și Andrea Iannone cu 81 de puncte.

Următoarea cursă va avea loc în data de 14 iunie, în Spania, pe circuitul Barcelona Catalunya.

Circuitul are o lungime de 4,7 km, 5 viraje de dreapta și 8 de stânga precum și o linie dreaptă de 1047 m.

LEAVE A REPLY

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.