Europene MMA PragaRomânia va fi reprezentată de trei sportivi la Open-ul European de MMA (Mixed Marțial Arts) care va avea loc în perioada 22-26 noiembrie, în orașul Praga (Cehia).

Raluca Dinescu, Cristian Iorga și Ion Grigore vor participa la cea mai mare competiție de MMA din Europa, organizată de către Federația Internațională de Arte Marțiale Mixte (IMMAF).

Raluca Dinescu este sportivul cu cele mai multe medalii din România la MMA, având până acum o medalie de argint, cucerită la europeanul de anul trecut și o medalie de bronz, cucerită anul acesta la mondialele de MMA din Las Vegas.

‘Raluca Dinescu este poate cel mai bun exemplu de sportiv care merită menționat pentru că îmbină eficient job-ul de corporatist cu antrenamentele zilnice de MMA. Nu este deloc ușor să lucrezi într-o multinațională și după program să te antrenezi pentru o competiție la care vei întâlni cei mai buni sportivi din Europa. Sperăm ca și de data asta să cucerească o medalie, deși se anunță a fi o competiție puternică’, a declarat George Stanciu, președintele Federației de Arte Marțiale Mixte — MMA.

Cel de-al doilea sportiv, Cristian Iorga, este medaliat cu bronz la mondialele de MMA și are șanse mari să cucerească titlul de Campion European la Praga.

‘Cristian Iorga deține, la numai 21 de ani, o medalie de bronz la mondiale și un palmares de 11 victorii și doar 2 înfrângeri la amatori. Este unul dintre sportivii de MMA, care, dacă va avea același parcurs de evoluție, are cele mai mari șanse să ajungă în cel mult doi ani în UFC, cea mai mare promoție de MMA profesionist din lume’, a mai precizat George Stanciu.

Ion Grigore este cel de-al treilea sportiv și singurul luptător la categoria grea care va lupta la Praga, fiind la prima sa reprezentație la un campionat internațional de profil, se precizează într-un comunicat remis AGERPRES.

‘România nu a lipsit la nici un campionat Mondial sau European de MMA, organizate sub egida Federației Internaționale de Arte Marțiale Mixte (IMMAF), deși această activitate sportivă nu este finanțată de către stat, din contră, evenimentele din ultima perioadă au arătat faptul că cei de la conducerea Ministerului Tineretului și Sportului nu au capacitatea de a rezolva problemele din sport. Mai mult decât atât, chiar reprezentanții MTS nu respectă legea și s-au pretat la amenințări și presiuni asupra comisiei de recunoaștere a ramurii de sport pentru a schimba raportul favorabil recunoașterii si a respinge cererea noastră. Avem de a face cu un paradox în sportul românesc. Cine dorește să facă performanță este supus discriminării și umilit chiar de către instituția care trebuie să asigure urmărirea aplicării și controlul respectării legilor și a celorlalte acte normative din domeniile tineretului și sportului’, a concluzionat George Stanciu, președintele Federației de Arte Marțiale Mixte — MMA.

De asemenea, tot la această ediție a Campionatului European de MMA vor participa și doi arbitri din partea României, Mihai Godun și Mihail Mihailovici.

Sursă: AgerPres

LEAVE A REPLY

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.