Romania locul 3 la Campionatul European Taekwon-do ITFÎn perioada 20-23 aprilie 2017, Lotul naţional de Taekwon-do al României a participat la Campionatul European de Taekwon-do ITF pentru Juniori şi Seniori din Sofia, Bulgaria, o competiţie de prestigiu european care desemnează campionii europeni la Taekwon-do pe anul 2017.

Campionatul European s-a desfășurat la Arena Armeec din Sofia, capitala Bulgariei şi s-a bucurat de o prezenţă numeroasă a aproximativ 1000 de participanţi, dintre care 591 de sportivi din 29 de ţări europene.

România a participat cu 38 de sportivi juniori şi seniori, la probele de tull, luptă, spargeri-forţă şi tehnici speciale, pe individual şi pe echipe.

Federația Română de Taekwon-do ITF s-a pregătit intens pentru participarea la acest campionat, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

În urma celor 3 zile de competiţie, sportivii români şi-au păstrat o poziţie fruntaşă, în final ocupând locul III în clasamentul general pe naţiuni europene.

Este un rezultat excelent pentru Federaţia noastră şi pentru România. Sunt mândru de prestaţia sportivilor, arbitrilor şi antrenorilor noştri şi îi felicit pe fiecare în parte pentru munca şi efortul depus pentru a evidenţia România pe harta Taekwon-do-ului european.

Aş vrea să mulţumesc cu această ocazie Ministerului Tineretului şi Sportului pentru sprijinul acordat şi, în mod special, domnului ministru Dunca, care până acum, din punctul nostru de vedere, a făcut o treabă minunată la conducerea MTS.- Cosmin Oprescu, preşedintele Federaţiei

România a ocupat locul III pe podiumului Campionatului, în urma Poloniei (locul I) şi Norvegiei (locul II), câştigând în total 25 de medalii, după cum urmează: 8 medalii de aur, 6 medalii de argint şi 11 de bronz.

Adelina Alicia Mihai a fost desemnată cea mai bună sportivă a Campionatului, cu 2 medalii de aur şi una de argint.

Mai mult, echipa de junioare a României a fost desemnată cea mai bună echipă din Europa, iar echipa de juniori a României (feminin și masculin împreună)  a câstigat locul 1 pe națiuni.

Mai multe detalii pe site-ul oficial al Federației de Taekwondo-itf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.