Campionatul European de Ju-Jitsu 2018, juniori şi tineret - BolognaRomânia, prin Lotul Naţional de Ju-Jitsu U18 & U21 din cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale (Departamentul Ju-Jitsu) a urcat din nou pe podiumul european pe naţiuni la Campionatul European de Ju-Jitsu 2018.

Campionatul european s-a adresat juniori (U18) şi tineret (U21), organizat la Bologna, Italia, în perioada 26-28 octombrie 2018. Ţara noastră, cu un total de 7 medalii de aur, 8 medalii de argint şi 7 medalii de bronz, a ocupat locul II din 23 ţari, fiind devansată numai de puternica echipă a Federaţiei Ruse.

Departamentul de Ju-Jitsu a înscris în concurs 8 sportivi la categoria de vârstă tineret (din care 7 au obţinut medalii) şi 25 de juniori (din care, la finalul competiţiei au revenit acasă cu 15 medalii europene). Campionatul European a reunit la start 549 de sportivi din 23 ţări.

Aşa cum ne-au obişnuit, sportivii români au participat la toate probele competiţiei:

  • Fighting (luptă semi-contact, ce cuprinde lovituri de braţ şi de picior, proiectări şi luptă la sol),
  • Ne-Waza (probă competiţională concentrată pe lupta la sol), Duo (demonstrativ – accentul punându-se pe execuţia tehnică)
  • Show (demonstraţie unde coregrafia se combină cu tehnica).

Echipa de Ju-Jitsu României a fost însoţită de antrenorii de lot Viorel Lixandru, Constantin Văcărenco, Petru Oltean, Doru D. Galan şi Lucian Bogluţ, antrenorii de club Luis Turcu, Mihai Curelea şi Tudor Mihăiţă, precum şi de arbitrii Continental B Ionuţ Dobre şi Rinu Traşcă-Staicu.

Felicitări tuturor sportivilor, antrenorilor şi tuturor celor care au contribuit la obţinerea acestei performanţe deosebite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.