Marc Marquez - Jerez 2018După o sesiune de calificări în care Cal Crutchlow a doborât recordul pe tur, cursa de astăzi se anunța una incendiară.

Cu un start excepțional din linia a doua, Jorge Lorenzo se instala în fruntea cursei. În spatele său, Zarco, Marquez, Pedrosa și ceilalți îl urmau.

Ceva mai în spate, tandemul de la Yamaha a trăit un deja vu la ceea ce s-a întâmplat în 2017 la Jerez.

Cu un start foarte modest, Rossi era acum doar pe nouă, în timp ce, Vinales era pe un modest loc 13. Revenind în frunte, Lorenzo a încercat să-și construiască un ecart, dar, piloții Honda au avut un ritm net superior.

Bucuria lui Lorenzo a fost de scurtă durată. Alegerea pneului soft pe față a făcut ca Lorenzo să piardă din ritmul avut în primele tururi. În scurt timp, spaniolul de la Ducati a fost depășit de Marquez.

Tânărul campion mondial trecea în frunte și de aici înainte, doar o problemă mecanică sau o greșeală personală l-ar fi putut opri pe pilotul Honda.

Abandonul a trecut ca un glonț pe lângă ureche după o salvare la limită a motocicletei. Astfel, Mark Marquez rămânea lider, însă, era un semnal de alarmă. În spatele său, Andrea Dovizioso făcuse joncțiunea cu plutonul fruntaș și a încercat să urcă pe locurile de pe podium.

Italianul a ieșit larg în viraj, dar dezastrul a fost instant. Încercând să evite un acroșaj cu coechipierul său, Jorge Lorenzo a intrat în Dani Pedrosa.

Dovizioso a devenit și el victimă colaterală, iar ceea ce începuse perfect pentru Ducati, s-a încheiat dezastruos cu ambii piloți ieșiți.

Lista abandonaților a continuat să crească vertiginos. Cal Crutchlow a suferit o a doua căzătură, iar ziua catastrofală a britanicului s-a sfârșit sumbru, fără puncte. Alex Rins, Karel Abraham și Thomas Luthi abandonaseră și ei o întrecere spaniolă marcată de foarte multe căzături.

Rămas solitar în fruntea cursei, Marc Marquez a zburdat înspre victorie. Spaniolul a obținut o victorie meritată. În spatele său, principalii profitori ai incidentului dintre Dovizioso, Lorenzo și Pedrosa, au fost Johann Zarco și Andrea Iannone, cei doi care au completat podiumul de premiere.

Topul primilor cinci clasați a fost completat de Danilo Petrucci și Valentino Rossi. Între primii zece clasați la Jerez, i-am mai regăsit pe Jack Miller, Maverick Vinales, Alvaro Bautista, Franco Morbidelli și Mika Kallio.

În zona pozițiilor bonificate cu puncte, i-am mai regăsit și pe Pol Espargaro, Takaaki Nakagami, Bradley Smith, Tito Rabat și Scott Redding.

În clasamentul general, Marc Marquez conduce acum grație celor 70 de puncte acumulate după primele patru etape. Johann Zarco și Maverick Vinales completează podiumul provizoriu al acestei ierarhii, cu 58 de puncte, respectiv 50.

Andrea Iannone ocupă locul patru, cu 47 de puncte, în timp ce, fostul lider al campionatului, Andrea Dovizioso e pe cinci, cu 46 de puncte.

Următoarea întâlnire cu piloții clasei MotoGP va avea loc peste două săptămâni la Le Mans, gazda Marelui Premiu al Franței.

Autor: Paul Athes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.